Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

Πόσο γρήγορα μεγαλώνει ?

20 Μαρ 2023
baby with toys

Τα μωράκια απ’ τη στιγμή που θα γεννηθούν δεν σταματούν να σε εκπλήσσουν! Από την πρώτη στιγμή που βλέπεις τα ματάκια του να ανοίγουν, ακούς το πρώτο του κλάμα, ξεκινάει ένα ταξίδι μοναδικό και χωρίς επιστροφή. Κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα και κάθε μέρα που περνάει το μωράκι σου κάνει κάτι καινούργιο και ξεχωριστό. Αρχικά αρχίζει λίγο να κουνιέται, να κάνει βαρελάκια, να γελάει, να αντιδράει περισσότερο σε ερεθίσματα. Ύστερα παρακολουθεί κάτι που κινείται, αναγνωρίζει τη μαμά και τον μπαμπά. Μετά αρχίζει σιγά-σιγά και βγάζει φωνούλες, μπουσουλάει και αρχίζει να τρώει στερεά τροφή. Και μέχρι τον χρόνο έχει πια μεγαλώσει και έχει γίνει ένα μικρό παιδάκι! Περπατάει, γελάει και μιλάει συνέχεια.

 

Και λες «καλά, ποτέ πέρασε τόσο γρήγορα ο καιρός; Ένας ολόκληρος χρόνος που κάθε μέρα είχε κάτι καινούργιο! Κάθε μέρα βλέπεις το μωράκι σου να μεγαλώνει και να γνωρίζει τον κόσμο. Και αυτό είναι ό,τι πιο συναρπαστικό στο ταξίδι της μητρότητας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν βαριέσαι ποτέ! Υπάρχουν βέβαια και στιγμές πιο δύσκολες, με κλάματα και φωνές, όμως όσο και να σε κουράζουν, αυτά τα μικρά πλασματάκια έχουν πάρει μια μεγάλη θέση στην καρδιά σου για πάντα. Απ’ τη στιγμή που γεννιούνται, μέχρι να μεγαλώσουν αλλά και μετά. Για πάντα. Και οι άνθρωποι μεγαλώνουμε κάθε χρόνο, ακόμα και στην πιο ώριμη ηλικία μας. Και κοιτάζοντας πόσο γρήγορα μεγαλώνει ένα μωράκι, σκεφτόμαστε περισσότερο πώς να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας μαζί του τώρα που είναι μικρούλι, ώστε να μεγαλώσουμε παρέα, έχοντας δημιουργήσει μια όμορφη φιλία.

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

Newborn wash

 

Αυτό εύχομαι σε μένα και σε κάθε νέα μανούλα που της φαίνεται και εκείνης απίστευτο αυτό το τόσο όμορφο ταξίδι…

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

EDITOR'S
PICK

Είναι το πιο μεγάλο μου άγχος, ότι μεγαλώνει καθημερινά και φοβάμαι ότι θα χάσω κάτι ή δεν θα εκμεταλλευτώ σωστά τις στιγμές μαζί του και κάποια στιγμή θα πω …αχ ας ξαναγυρίσουμε στη μέρα που τον γέννησα. Η ομορφότερη μέρα της ζωής μου, πριν 3 εβδομάδες. Ίσως να ξεκινήσω να γράφω ημερολόγιο με αυτές τις στιγμές ώστε μετά από χρόνια να τις διαβάζω και να επανέρχονται στη μνήμη αυτές οι στιγμές με λεπτομέρειες γιατί με τον καιρό οι λεπτομέρειες διαγράφονται απ’ το ανθρώπινο μυαλό.

Πραγματικά απίστευτα γρήγορα περνάνε οι μέρες από την γέννηση και όλο εκπλήξεις..