Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

Το θαύμα μετά από μία δύσκολη εγκυμοσύνη

22 Ιούν 2020
holding baby's hand

Μετά από 12 χρόνια μαζί με τον σύζυγό μου και μία παλίνδρομη κύηση πριν 6 χρόνια, ήρθε για μας αυτό που τόσο πολύ ελπίζαμε: ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΑΣ!!!!

Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων του 2017 και μετά από καθυστέρηση πολλών ημερών και ενώ έχει μεσολαβήσει βάψιμο του σπιτιού και γενική  καθαριότητα, κάνω το τεστ. Το πολυπόθητο αποτέλεσμα ήταν εκεί μπροστά μου. Το λέω με δισταγμό στη μητέρα μου που ήρθε για τις Γιορτές. Παγώσαμε όλοι γιατί είχαμε ξαναχαρεί διπλα στο παρελθόν και μετά λυπηθήκαμε όταν παλινδρόμησε το έμβρυο.

Τώρα δεν ξέραμε αν έπρεπε να χαρούμε ή να ανησυχούμε. Αφού λοιπόν ανακοινώνω τα νέα στον σύζυγό μου, τηλεφωνώ κατευθείαν στον ενδοκρινολογο μου για την αλλαγή αγωγής (θυρεοειδή) και μετά στον γυναικολόγο μου για ραντεβού.

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

baby with toys

Νιώθω χαρά, άγχος, φόβο, θλίψη για αυτό που χάθηκε. Αγωνία για αυτό που έρχεται. Τόσα συναισθήματα που δεν μπορούσα να βάλω σε τάξη τις σκέψεις μου. Έτρεχαν και δεν τις προλάβαινα. Έφταναν χρόνια αργότερα αλλά και την ίδια στιγμή πήγαιναν μόνο μέχρι τα επόμενα λεπτά. Θα υφίσταται εγκυμοσύνη; Θα πάνε όλα καλά; Πώς θα είναι το μωρό; Τόσα πολλά ερωτήματα που δεν ήξερα τι να πρωτοσκεφτώ. Και δεν πρόλαβα να σκεφτώ. Το ίδιο μεσημέρι αίμα. ΟΧΙ σκέφτηκα και άρχισα να κλαίω. Επικράτησε ένας πανικός ώσπου πήρα τηλέφωνο τον γυναικολόγο μου και μου λέει πως ήδη έπρεπε να πάρω αυτή και αυτή την αγωγή. Τρέχει ο σύζυγος στο φαρμακείο και αρχίζω την αγωγή. Οι ώρες ατελείωτες μέχρι να πάω στον γιατρό, το αίμα και το κλάμα ασταμάτητο και η ανησυχία στα κόκκινα.

Πηγαίνουμε στον γιατρό και μου επιβεβαιώνει την εγκυμοσύνη μετά από τρεις υπέρηχους για να σιγουρευτεί πως είναι ενδομήτριο. Απορούσε και ο ίδιος πώς μέσα σε τόσα ινομυώματα υπήρχε έμβρυο. Κάθε εβδομάδα υπέρηχος, αγωγή και αίμα συχνά-πυκνά Και έτσι περνούσαν οι ώρες, οι μέρες. Με αίμα πότε πολύ και ποτέ λιγότερο. Με κλάμα, ανησυχία ,κατάθλιψη, αυτοκτονικες τάσεις και πολλές άλλες τάσεις (γιατί μέσα σε όλα αυτά έδειξε η εξέταση ότι νόσησα από ερυθρά) και 10 μέρες αγωνία να βγουν αποτελέσματα μιας εξειδικευμένης εξέτασης για να μας δείξει αν νόσησα πολύ παλιότερα η όχι.. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά!!!!Το θαύμα μας ήρθε για να μείνει, σκεφτόμασταν και έτσι και έγινε. Μετά από τόσους μήνες, αίμα, αγωνία, θλίψη, φόβους για συσπάσεις ήρθε το μικράκι μας πρόωρα και μάλιστα ενώ ο γιατρός μου έλειπε διακοπές στο Βιετνάμ.Τι άλλο μπορούσε να συμβεί;

Όταν πια γέννησα και πήγα για να μου αφαιρέσει τα ράμματα, τότε πια μου είπε «έφερες ένα τσουβάλι πέτρες και μέσα έριξες ένα μωρό» και «Θαύμα που έμεινες έγκυος, θαύμα που έμεινε στη ζωή». Δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου αυτά τα λόγια! Αυτό το μωρό γεννήθηκε και ξαναγεννηθήκαμε και εμείς! Τόσες δυσκολίες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη και όμως κρατάμε το ΘΑΥΜΑ στα χέρια μας. Μέσα από τις στάχτες λοιπόν βγαίνουμε νικητές.
1000 ευχαριστώ στον βράχο σύζυγό μου, στη μητέρα μου που στάθηκε δίπλα μου και  έχασε χρόνια από τη ζωή της με την δική μου περιπέτεια και φυσικά στον γιατρό μου που χειρίστηκε με τόση μαεστρία και ψυχραιμία όλα τα δύσκολα ακόμη και την προγεννητική κατάθλιψή μου αλλά και αυτή ένα χρόνο μετά την γέννα.
Όταν πιστεύουμε στα θαύματα, αργά ή γρήγορα τα ζούμε !!!

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

Μπράβο σου αστέρι μου να είσαστε πάντα καλά και εσυ και το μικρό σου .. πάντα νιώθεις χάλια μέσα σου όταν θες ένα ζουζουνι και δε σου έρχεται την πολυπόθητη στιγμή όμως πάντα αποζημιώνεσαι όταν έρχεται η κατάλληλη ώρα και έρχεται για να μείνει .. πάντα όση δύναμη έχεις να σου έρχεται διπλή και τριπλή και να θυμάσαι πως πάντα κάποιος σε προσέχει ένας φύλακας αγγελος όχι μόνο εσένα αλλά και όλες τις μανούλες .. υγεία και ευτυχια σε όλες μας κορίτσια και προπάντων σε αυτά τα πλασματάκια μου φέρνουμε στη ζωή !!