meatballs

Κεφτεδάκια power balls τα οποία συνδυάζουν τη θρεπτική πυκνότητα του Τραχαχανάκη με λαχανικά με τη πλούσια περιεκτικότητα του μοσχαρίσιου κιμά και του αυγού σε σίδηρο και πρωτεΐνες. Ένας συνδυασμός φυτικών ινών, συμπλέγματος Β βιταμινών, ασβεστίου, καλίου και ενέργειας, προερχόμενης από ολικής άλεσης βιολογικό σιτάρι. Είναι όχι μόνο πυκνά θρεπτικά αλλά και ιδανικά για finger foods για τους μικρούς μας φίλους που πιθανά δυσκολεύονται με το κρέας και τα λαχανικά.

MEATBALS

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 80γρ. Τραχαχανάκης, βιολογικός τραχανάς με λαχανικά
  • 1 κρεμμύδι λευκό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 αυγό
  • 150ml γάλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 2-3 κλωνάρια μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2-3 κλωνάρια φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. βασιλικός (ξερός)
  • 1 κ.σ. δυόσμος (ξερός)
  • 1 κ.γ. γλυκάνισος σε σκόνη (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

chicken

Αλέστε στον πολυκόφτη τον Τραχαχανάκη με λαχανικά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το αυγό, το γάλα, τον ξερό δυόσμο και τον βασιλικό, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ελαιόλαδο και την κέτσαπ. Αναμείξτε τον κιμά με τα φρέσκα μυρωδικά και μ’ αυτό το μείγμα και αλατοπιπερώστε καλά. Πλάστε σε μικρά μπαλάκια και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 160οC, για 15´στον φούρνο.

Σερβίρετε με γιαούρτι.