blue room

Είστε σε αναζήτηση χρώματος για το παιδικό δωμάτιο; Είστε στο κατάλληλο σημείο ανάγνωσης! Πριν αποφασίσετε πώς θα βάψετε τους junior τοίχους του σπιτιού και με τι χρώματα θα «ντύσετε» τη διακόσμησή του, έχει αξία να διαβάσετε τη σημασία των χρωμάτων στην ψυχολογία των παιδιών, ώστε να βεβαιωθείτε πως θα κάνετε την κατάλληλη επιλογή,  με βάση την ψυχοσύνθεση  των δικών σας.

Το δυναμικό κόκκινο

Τα παιδικά δωμάτια με κόκκινο χρώμα έχουν διεγερτικό χαρακτήρα. Γεννούν συναισθήματα θαλπωρής, άνεσης και λειτουργούν παρακινητικά.

Το κοινωνικό πορτοκαλί

Εμπιστοσύνη, ζεστασιά και δημιουργικότητα είναι οι τρεις λέξεις-κλειδιά που περιγράφουν ένα δωμάτιο όπου κυριαρχεί το πορτοκαλί χρώμα.  Οι χώροι με αυτές τις αποχρώσεις, λειτουργούν, συμφώνα με τους ειδικούς, ως «κοινωνικά δωμάτια».

Το επικοινωνιακό κίτρινο

Ένα παιδικό δωμάτιο σε κίτρινους τόνους ξεχειλίζει από θετικότητα και ευτυχία. Αφυπνίζει τη δημιουργικότητα και τη νοητική εγρήγορση των παιδιών και χτίζει επικοινωνιακές  ικανότητες.

Το πράσινο της ευεξίας

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

family having fun

Αν θέλετε να χαρίσετε στα αγγελούδια σας ζωτικότητα, αισιοδοξία, θετικότητα, ισορροπία και ένα χαλαρωτικό εφέ, ψηφίστε πράσινο για το δωμάτιό τους. Επιπλέον, το συγκεκριμένο χρώμα βελτιώνει τη μνήμη και βοηθά στην επίλυση προβλημάτων.

Το χαλαρωτικό μπλε

Μέσα από το αίσθημα άνεσης που νιώθει ένα παιδί σε έναν χώρο πλημμυρισμένο στο μπλε, νιώθει ηρεμία και χαλάρωση και έτσι γίνεται πιο παραγωγικό και έτοιμο να δημιουργήσει.

Το συνδυαστικό μωβ

Και ηρεμία και ανεβαστικούς τόνους. Το μωβ τα προσφέρει και τα δύο. Σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων ένα παιδί σε χώρους όπου κυριαρχεί το μωβ αποκτά έμπνευση και δημιουργικότητα με πιο «μετρημένο» τρόπο, χωρίς εξάρσεις και υπερδιέγερση.

Επειδή λοιπόν χρώματα για παιδικό δωμάτιο & ψυχολογία του παιδιού είναι συγκοινωνούντα δοχεία, στην επόμενη ανακαίνισή σας διαλέξτε την κατάλληλη παλέτα και δώστε νέο χρώμα στη διάθεση και την καθημερινότητα των παιδιών σας.