Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

Αντιγήρανση: 4 μυστικά ψυχολογίας για μαμάδες πάντα νέες

woman laughing

Τα παιδιά μεγάλωσαν και μαζί τους πιστεύετε πως μεγαλώσατε και εσείς; Όχι αν αποφασίσετε να παραμείνετε νέα, βάζοντας στην καθημερινότητά σας τα καλύτερα αντιγηραντικά της καρδιάς και της ψυχής.

1.Δες το… βάζο μισογεμάτο

Η επιστήμη μίλησε: θετική στάση και αισιοδοξία μειώνουν το στρες και τα επίπεδα των «κακών» ορμονών στον οργανισμό μας και αυξάνουν την ευεξία και την καλή μας υγεία, καθυστερώντας τη γήρανση. Μία άσκηση μάλιστα που προτείνουν συχνά οι ψυχολόγοι, για να αυξήσουμε τη θετική μας σκέψη, είναι η εξής: σε ένα γυάλινο βάζο, τοποθετούμε κάθε φορά που επιτύχαμε κάτι (π.χ. μάθαμε ένα καινούργιο ταλέντο στο παιδί μας, πήραμε ένα «μπράβο» στη δουλειά, ολοκληρώσαμε μια «αγγαρεία» που είχαμε στα εκκρεμή) από ένα βόλο που συμβολίζει το συγκεκριμένο μας επίτευγμα. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιο σπουδαίο κατόρθωμα, ακόμα και μικρές καθημερινές νίκες είναι το ίδιο σημαντικές. Όσο βλέπουμε το βάζο να γεμίζει βόλους, τόσο αυξάνεται η αυτοπεποίθησή μας και γεμίζουμε την ενέργεια που χρειάζεται, για να στείλουμε το γήρας εκεί που ανήκει: μακριά μας.

2.Μένουμε πάντα παιδιά

Ανεμελιά, ξεγνοιασιά, αθωότητα… μπείτε στον κόσμο των παιδιών και δείτε τη ζωή μέσα από τα μάτια τους. Ξεχάστε για λίγο τις έγνοιες των μεγάλων και χαλαρώστε σε ένα σύμπαν χωρίς κανόνες και πρέπει, όπου η ζωντάνια και η χαρά περισσεύουν.  Αν αυτό δεν είναι το καλύτερο μυστικό για αιώνια νεότητα, τότε τι είναι;

3.Θυμάσαι τότε που…

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

woman bodycare

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν επιστρέφουμε σε μία αγαπημένη συνήθεια που απολαμβάναμε στο παρελθόν ως παιδιά (π.χ. μια βόλτα με το ποδήλατο, το να φτιάξουμε τα αγαπημένα μας μπισκότα κ.λπ.) ξαναβρίσκουμε τη ζωτικότητά μας και επαναφέρουμε τη νεότητα που είναι πηγή ζωής και χαράς. Τι περιμένετε λοιπόν; Ανοίξτε το ντουλάπι των γλυκών αναμνήσεων και την πόρτα της πολυπόθητης αντιγήρανσης.

4. Κολλητή, η αντιγηραντική

Το κλειδί της αντιγήρανσης είναι η αγαπημένη σας παρέα. Οι άνθρωποι που σας στηρίζουν, σας αγαπούν και σας χαρίζουν υπέροχες στιγμές γέλιου και χαράς τονώνοντας την ψυχολογία σας και βοηθώντας σας να μένετε νέες. Κι αν ακόμη η ζωή σας με τα παιδιά περιλαμβάνει καθημερινό τρέξιμο και φορτωμένο ωράριο, αξίζει τον κόπο να ξεκλέψετε λίγο χρόνο μέσα στη βδομάδα για να βρεθείτε με τις φίλες σας. Μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να οργανώσετε μία θεαματική έξοδο. Ένα απόγευμα «για γυναίκες μόνο» στο σπίτι είναι αρκετό για να ανακαλύψετε όλες μαζί το μυστικό της αντιγήρανσης. Και επειδή «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι νέα, πρέπει και να φαίνεται» δοκιμάστε να κάνετε παρέα ένα τελετουργικό νεότητας, χρησιμοποιώντας τις αγαπημένες σας αντιγηραντικές κρέμες

Ανεβάστε τη διάθεσή σας, χαρείτε τις μικρές καθημερινές στιγμές, νιώστε ενέργεια, αυτοπεποίθηση και πληρότητα και ακούστε τον νεανικό σας εαυτό να λέει: «είδες τελικά που ξαναγύρισα;».

meet the frezyparents
Meet The Frezyparents

Μοιραστείτε την ιστορία σας στο Share Your Story και διεκδικήστε την ευκαιρία να γίνει αφιέρωμα στην ενότητα Meet the Frezyparents!
Μάθετε περισσότερα.

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

Όταν η μαμά νιώθει όμορφα με τον εαυτό της, αυτό αντανακλάται προς τα εξω. Επίσης τα παιδιά νιώθουν όμορφα όταν βλέπουν τη μαμά τους έτσι. Τονωνεται η αυτοπεποίθησή τους και ενισχύεται το συναίσθημα της ασφάλειας που τους εκπέμπει η μαμά.

NEW
Webinar

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!