Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

Loading..

Θεατρικό παιχνίδι και κουκλοθέατρο στο σπίτι: Έκφραση & Αποδοχή

13 ΟΚΤ 2021

13

ΟΚΤ 2021

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ

13 Οκτωβρίου 2021, 5:30 μμ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

463

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

O σύμβουλος γονέων-παιδοψυχολόγος-εμψυχωτής Ιωάννης Γλωσσόπουλος θα είναι μαζί μας για να μας μιλήσει για το πως η  έκφραση και η αποδοχή είναι δύο έννοιες που αποτελούν τον βασικό πυλώνα για την υγιή ψυχική ανάπτυξη ενός παιδιού.

Στο online σεμινάριο της Frezyland θα καταλάβετε πως:

  • Μπορείτε να εξασκήσετε την ενσυναίσθηση σας με διαφορετικό τρόπο στα παιδιά
  • Μπορείτε να “ξεκλειδώσετε” ένα παιδί με σκοπό να αναπτύξετε την αυτοπεποίθηση του
  • Θα μπορέσετε να δημιουργήσετε καθημερινές ρουτίνες που τα παιδιά θα λατρέψουν
  • Διαχειρίζεται το παιδί σας τις καθημερινές του εμπειρίες
  • Θα δημιουργήσετε το τέλειο περιβάλλον αποδοχής

 

Το κουκλοθέατρο και το θεατρικό παιχνίδι ειδικά στις ηλικίες 2 εως 6 αποτελούν έναν αυθεντικό τρόπο επικοινωνίας καθώς εκμεταλλεύονται την φαντασία του παιδιού και τον αυθορμητισμό του.

Το κουκλοθέατρο και το θεατρικό παιχνίδι είναι δύο “γλώσσες” που μιλούν όλα τα παιδιά! Μέσα από το κουκλοθέατρο, τα παιδιά ταυτίζονται με τους ήρωες, προσπαθούν μαζί τους να περάσουν κάθε εμπόδιο και να χαρούν σε κάθε χαρά τους .

Από την άλλη, το θεατρικό παιχνίδι, εκμεταλλεύεται το περίσσευμα ενέργειας ενός παιδιού για κίνηση και παιχνίδι, βάζοντας το να “παίξει” καταστάσεις της καθημερινότητας ώστε να αναπτύξει κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Αρκετές έρευνες έχουν τονίσει πόσο σημαντικές είναι οι τέχνες στην συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών καθώς και στην σύνδεση μεταξύ γονέα-παιδιού.

Όταν όλα αυτά συνδυάζονται καθημερινά σε ρουτίνες έκφρασης και αποδοχής, ένα παιδί νιώθει ασφάλεια και σιγουριά για το σπίτι του και τους φροντιστές με αποτέλεσμα να αντιλαμβάνεται τα συναισθήματα του και να τα διαχειρίζεται σωστά.

Online Live Streaming Σεμινάριο:

Θεατρικό παιχνίδι και κουκλοθέατρο στο σπίτι: Έκφραση & Αποδοχή

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ! Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, δεν αρκεί να έχετε δηλώσει συμμετοχή στο webinar. Χρειάζεται επιπλέον να είστε εκείνη τη στιγμή συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας. Εάν δηλώσετε συμμετοχή την ώρα διεξαγωγής του σεμιναρίου ή λίγο πριν, θυμηθείτε να κάνετε login.

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

Μπορείτε να μας προτείνετε κάποια βιβλία που ενδείκνυνται για θεατρικό παιχνίδι (παραμύθια, διηγήματα) η κάποια σχετική βιβλιογραφία;

Τι κάνουμε όταν ένα παιδάκι δεν παρακολουθεί για πολύ ώρα;

θεατρικό παιχνίδι
τι είναι το θεατρικό παιχνίδι;
τι προσφέρει στα παιδιά;
σε ποιες ηλικίες απευθύνετε; και τι κάνουμε στην κάθε ηλικία;
με ποιον τρόπο παρουσιάζουμε το θεατρικό παιχνίδι στο παιδί;

κουκλοθέατρο
τι προσφέρει στα παιδιά;
ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για κουκλοθέατρο;
με ποιον τρόπο παρουσιάζουμε το κουκλοθέατρο στο παιδί;

Θεατρικό παιχνίδι και κουκλοθέατρο
ποιες είναι η κατάλληλες ιστορίες ανά ηλικία;

και εμείς σας ευχαριστούσαμε πολύ … ωραία όλα αυτά που μας είπες … και εσείς καλά … ναι θέλουμε κι άλλα σεμινάρια


Συνολικός αριθμών σχολίων:38

Θα αποθηκευτεί κάπου αυτό το σεμινάριο;

Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΟΣ! Ευχαριστούμε Ιωάννη!

SUPER!

Tέλειο. Ευχαριστούμε πολύ.

τελειο βίντεο 📹! ευχαριστούμε για την βοήθεια σας! συγχαρητήρια!

Καταπληκτικό σεμινάρια!!!!

Όσον αφορά τη ρουτίνα που αναφέρατε στην αρχή, μπορείτε να το αναλύσετε ποσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιούμε την κούκλα ως μέσο επικοινωνίας

Ο κ. Γλωσσόπουλος έχει απαντήσει το παρακάτω: Δεν μπορώ να σας δώσω συνταγή σε αυτό! Εγώ θα πρότεινα κάθε μέρα, αλλά εγω είμαι εγώ! Εσείς μπορείτε να δείτε τα ενδιαφέροντα του παιδιού, να βάλετε αρχικά την ρουτίνα 1-2 φορές την εβδομάδα και να αυξομειώσετε ανάλογα την ζήτηση. Μπορείτε επίσης να έχετε βραδιά παράστασης ή κουκλοθέατρου όλη η οικογένεια κάτι που έχω δει πως δουλεύει σε συζητήσεις με γονείς. Σε κάθε περίπτωση δίνουμε το ερέθισμα αλλά δεν πιέζουμε για φορές που το παιδί μπορεί να μην θέλει.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάλτσες σαν κούκλες για το κουκλοθέατρο;;

Ο κ. Γλωσσόπουλος έχει απαντήσει το παρακάτω: Εννοείται! Οι κάλτσες είναι βασικό εργαλείο του αυτοσχέδιου κουκλοθέατρου, είναι οικονομικές και αναλώσιμες. Επίσης δίνουν κατάλληλη ποικιλία και με την απλότητα τους μαγεύουν τα παιδιά! Υπάρχουν άπειρες κατασκευές με κάλτσες στο διαδίκτυο ή στο Youtube.

Έχετε εξαιρετικό υλικό στους ονειροβάτες.

Θέματα για 2χρονο αγοράκι..

Στην Ειδική Αγωγή, όταν οι μαθητές μας δεν έχουν λόγο και τις περισσότερες φορές δεν καταλαβαίνουν τις “ιστορίες” πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με λειτουργικό τρόπο τις κούκλες ;;

πώς μπορεί ακριβώς να βοηθήσει το κυνήγι δεινοσαύρων στην συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού;

Ο κ. Γλωσσόπουλος έχει απαντήσει το παρακάτω: Το κυνήγι δεινοσαύρων μπορεί να παιχτεί με πολλούς και διάφορους τρόπους. Είναι στο δικό σας χέρι το πως θα το υλοποιήσετε. Η δικιά μου σκοπιά είναι πως μπορεί να μας βοηθήσει με την διαχείριση των θετικών συναισθημάτων όπως η χαρά και ο ενθουσιασμός.

Καλησπέρα σας. Με την εγγονη μου, 5 ετών, παιζουμε σχεδον αποκλειστικά παιχνιδια ρόλων και ειδικά τα δυο αδελφάκια , όπου το αγοράκι είναι ζωηρό και σκανταλιαρης, μπλέκει πάντα σε μπελάδες, ενώ το κοριτσάκι είναι το “καλό παιδί” που ξεχωρίζει το καλό από το κακό και δεν δέχεται να συμμετέχει σε σκανταλιές. Πάντα το σενάριο είναι δικό της και εγώ βάζω το αλατοπίπερο. Εκτός από τον ρόλο του καλού κοριτσιού, δεν δέχεται να παίξει αλλους ρόλους , τους αναθέτει σε μένα , εκείνη έχει το ρόλο του σεναριογράφου και του σκηνοθέτη. Εχω προσπαθήσει αλλά δεν ξέρω πώς να την κάνω να αναλάβει και άλλους ρόλους (ΠΧ δασκάλα, πωλήτρια, αστυνομικός κλπ). Επίσης οι αταξίες του αγοριού, που τις σκέφτεται εκείνη συνήθως, μερικές φορές είναι “ακραίες” πχ σημερα ηθελε να κάνει το αγοράκι να κλέψει ένα βιβλίο. Είναι πειραματισμοί για να δει τι θα γίνει ? Και πως μπορώ να εκφράσω τις συνέπειες χωρίς να γίνω διδακτική ? Θα με βοηθόύσε κάποιο δικό σας σχόλιο. Ευχαριστώ Πέννυ Σταυριδου

Ο κ. Γλωσσόπουλος έχει απαντήσει το παρακάτω: Η εγγονή σας εκφράζεται αναπτυξιακά πολύ σωστά! Χαίρομαι πραγματικά που βρίσκεται χρόνο και διάθεση για όλα μου λέτε. Μπορείτε να την ρωτήσετε τις συνέπειες χωρίς καθοδήγηση π.χ. “αν κλέψει το βιβλίο τι θα γίνει;” , “ποιος θα έρθει αν κλέψει το βιβλίο”. Στη συνέχεια μπορείτε να της ζητήσετε εσείς ένα χατήρι και να παίξετε τους δικούς σας ρόλους κρατώντας την ισορροπία. Μπορεί πίσω από το παιχνίδι του καλού παιδιού να κρύβεται μια κρίση στο σπίτι ή στο σχολείο που μπορείτε με αυτόν τον τρόπο δημιουργικού παιχνιδιού να ξεδιπλώσετε σε ένα περιβάλλον ασφάλειας.

Φοβερή ιδέα! Υπάρχει περιπτωση όμως να μπερδέψει το παιδι και να θέλει να ανοίγεται μόνο στην κουκλα;Τι κάνουμε αν βρεθούμε σε περιβάλλον που δεν θα έχουμε αυτά τα αντικείμενα;

Η ανιψιά μου έχει εκλεκτική αλαλία. Γίνεται μέσω του κουκλοθέατρου να την βοηθήσουμε να μιλήσει στο σχολείο;

Ο κ. Γλωσσόπουλος έχει απαντήσει το παρακάτω: Μέσω του κουκλοθέατρου μπορούμε να βοηθήσουμε έμπρακτα ένα παιδί στην ανάπτυξη λεξιλογίου. Το θέμα της επιλεκτικής αλαλίας όμως, καλύτερα να το συζητήσουμε με τον θεραπευτή του παιδιού. Μπορούμε να του δώσουμε την ιδέα για το κουκλοθέατρο και μπορεί και ο ίδιος να μας κατευθύνει.

Αναμένουμε με χαρά !

Καταπληκτικό σεμινάριο!!

Χρειάζεται κάποια σκηνή, γιατί στο σπίτι μου δεν έχω πολύ χώρο, μπορώ να παίξω και αλλιώς;

Πότε είναι καλό να γίνονται αυτές οι ρουτίνες πριν τον ύπνο ή την ώρα του παιχνιδιού;

Αν ένα παιδάκι ντρέπεται, πως θα το κάνουμε να θέλει να παίξει μαζί μας θεατρικό παιχνίδι;

Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά που λέτε σε ένα παιδάκι που χτυπάει; Είναι 2 ετών.

Εγώ δεν έχω φαντασία! Πως μπορώ να φτιάξω σενάρια ή να παίξω; Δεν θα τα καταφέρω!

Ποιες ιστορίες θα προτείνατε για την ηλικία των 4 ετών;

Από ποια ηλικία μπορούμε να παίξουμε κουκλοθέατρο και θεατρικό παιχνίδι; Μπορεί ένα παιδάκι 18 μηνών;

Δεν πρέπει να έχεις και κάποιο ταλέντο για να παίξεις κουκλοθεατρο; Εγώ δεν το έχω κάνει ποτέ μου και ντρέπομαι!

Μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας κούκλες;

Τέλεια!

Παρά πολύ ενδιαφέρον! Αναμένω όμορφες ιδέες!

Τι κούκλες χρειάζομαι για να παίξω στο σπίτι, ποιες είναι οι καλύτερες;