Στο νέο μας webinar, "Θεατρικό παιχνίδι και κουκλοθέατρο στο σπίτι: Έκφραση & Αποδοχή", o σύμβουλος γονέων-παιδοψυχολόγος-εμψυχωτής Ιωάννης Γλωσσόπουλος  μας μίλησε για το πως η  έκφραση και η αποδοχή είναι δύο έννοιες που αποτελούν τον βασικό πυλώνα για την υγιή ψυχική ανάπτυξη ενός παιδιού.

O Γλωσσόπουλος Ιωάννης άρχισε το ταξίδι του στον μαγικό κόσμο της προσχολικής αγωγής το 2007 όπου ακολουθούσε πιστά σε παραστάσεις και σεμινάρια τον ιστορικό νεοελληνικό κουκλοθίασο “Κουκλοθέατρο Λαμίας (1987)”. Στα ταξίδια του έπαιζε κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι και διάβαζε παραμύθια στα παιδιά όλης της Ελλάδας.

Το 2011 και μετά από 2000+ επισκέψεις σε σχολικές μονάδες ξεκίνησε τον δικό του θίασο/ομάδα, τους “Ονειροβάτες”. Παράλληλα ξεκίνησε τις προπτυχιακές σπουδές του αποκτώντας Bsc in Psychology στο The Open University (UK).

To 2017 ξεκινά τις μεταπτυχιακές του επιμορφώσεις στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου σχετικά με την ψυχολογία παιδιών από 0 έως 9 ετών και τις κοινωνικό-συναισθηματικές τους δεξιότητες (SEL). Παράλληλα οι παραστάσεις και τα σεμινάρια στους Ονειροβάτες συνεχίζονται με πάνω από 5000 παραστάσεις σε σχολικές μονάδες της βόρειας Ελλάδας και 1000+ συμμετέχοντες σε σεμινάρια σχετικά με τις παραστατικές τέχνες στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το 2021 συνεχίζει τις μεταπτυχιακές του σπουδές αποκτώντας M.Sc. Psychology of Child Development (Παιδοψυχολογία) με ειδίκευση στα παιδιά από 0 έως 10 ετών.Μέσα από το KidNest αλλά και τους Ονειροβάτες, σκοπεύει να αλλάξει νοοτροπίες, να καλυτερεύσει τις ζωές παιδιών και ενηλίκων και να φέρει μεγάλες αλλαγές στην προσέγγιση της συναισθηματικής αγωγής στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Η εμπειρία του σε όλα σχεδόν τα πόστα της προσχολικής και πρώτης σχολικής αγωγής αλλά και η πολιτιστική του κληρονομιά στο Νεοελληνικό κουκλοθέατρο, συνδυάζονται με την γνώση και την επιστημονική κατάρτιση προσφέροντας σε όλους ανεξαιρέτως μια χαρούμενη γονεϊκότητα, μια ήρεμη τάξη και φυσικά αξέχαστες αναμνήσεις.

Site: www.kidnest.gr
Instagram: instagram.com/kidnestgr
Facebook: facebook.com/kidnest.gr
Tiktok: @kidnest.gr