Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

Loading..

Τι δεν πρέπει να κάνεις όταν είσαι έγκυος

Ο καθένας θα έχει σίγουρα να σου πει κι από κάτι! Υπάρχει το σωστό όπως υπάρχει και το λάθος. Ανακάλυψε με μια ματιά συνήθειες και πρακτικές που δεν πρέπει να ακολουθείς την περίοδο της εγκυμοσύνης!

ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ

Η μοναδική συμβουλή προς εγκύους που δίνεται ομόφωνα. Το κάπνισμα βλάπτει την υγεία της μαμάς και του βρέφους, καθώς μπορεί να είναι η αιτία αποβολής, πρόωρου τοκετού και χαμηλού βάρους γέννησης.

ΜΗΝ ΤΡΩΣ ΓΙΑ ΔΥΟ

Η εγκυμοσύνη είναι σίγουρα το τέλειο άλλοθι για διατροφικές ατασθαλίες, όμως δεν πρέπει να το παρακάνεις. Η υπερβολική αύξηση βάρους μπορεί να προκαλέσει διαβήτη κύησης.

ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Να είσαι πιστή στο πλάνο των διαγνωστικών εξετάσεων. Με αυτές επιβεβαιώνεις ότι το μωράκι σου είναι η υγιές και η εγκυμοσύνη σου εξελίσσεται ομαλά.

ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΣ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΣΟΥ

Ακόμα και αν δεν χρειάζεσαι ιατρική συνταγή για αυτά, ενημερώσου για το αν αυτά ενδείκνυνται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου.

ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΓΑΔΕΣ

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας σου με μια προληπτική κρέμα για τις ραγάδες θα τις εμποδίσει να κάνουν την εμφάνιση τους.

ΜΗΝ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΑΠΕΙΡΑ (ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΑ) ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Το μωράκι σου θα μεγαλώνει με ιλιγγιώδη ταχύτητα με αποτέλεσμα να υπάρχουν ρουχαλάκια που δεν θα προλάβει καν να φορέσει...

ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΕΛΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΟΥ ΖΩΗ

Συνέχισε να βλέπεις τους φίλους σου, να κάνεις βόλτες και κοντινές εκδρομές. Διατήρησε τα χόμπι σου. Γυμνάσου, χόρεψε, δες ταινίες, παρέα με το...μωράκι σου.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΟΥ

Με αυτό βοηθάς τον οργανισμό σου να αποβάλλει τις περιττές ποσότητες νατρίου και να προλάβει τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και την κατακράτηση υγρών.

ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΑΥΣΤΗΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

Ζήτησε βοήθεια για όσα πιστεύεις ότι δεν προλαβαίνεις να κάνεις. Ξεκουράσου και φρόντισε τον εαυτό σου, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και μετά από αυτή.

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

pregnant woman with little shoes