Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

Loading..

Ιδέες για Παιδικό Δωμάτιο & Χρήσιμα Tips

Πόσο εύκολο είναι να σχεδιάσετε έναν χώρο κατάλληλο για παιχνίδι, διασκέδαση, μελέτη και χαλάρωση, ο οποίος μάλιστα «μεγαλώνει» μαζί με τα παιδιά σας; Ακολουθήστε μερικά έξυπνα tips και δημιουργήστε ένα παιδικό δωμάτιο από το οποίο τα μικρά σας δεν θα θέλουν να βγουν ποτέ!

ΒΑΛΤΕ ΧΡΩΜΑ

Απαλό πράσινο για την καταπολέμηση του άγχους, κίτρινο για συγκέντρωση, γαλάζιο για αίσθηση θαλπωρής. Χρώμα είναι και... αλλάζει, οπότε τολμήστε το. Αν προτιμάτε το λευκό, προσθέστε χρώμα με τις κουρτίνες, τα διακοσμητικά στοιχεία ή μια ταπετσαρία.

ΕΠΙΠΛΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ

Τα παιδιά σας μεγαλώνουν, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μεγαλώνουν και τα έξοδά σας. Επιλέξτε έξυπνα έπιπλα, όπως γραφείο και ράφια μεταβλητού ύψους. Επενδύστε σε ένα κρεβάτι που θα τα συντροφεύει για πολλά χρόνια.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ... ΡΟΔΕΣ

Αποφύγετε την τροχήλατη καρέκλα γραφείου, καθώς αποσυντονίζει τους μαθητές και δυσκολεύει τη μελέτη τους. Προτιμήστε μια με σταθερά πόδια, αν δεν θέλετε να δείτε το μικρό σας να ταξιδεύει με την καρέκλα στο σαλόνι! Φυσικά θα πρέπει να είναι ανατομική και με ύψος που προσαρμόζεται.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν πιστεύετε τι μπορεί να χωρέσει σε ένα παιδικό δωμάτιο. Θα το καταλάβετε όταν χρειαστεί να το τακτοποιήσετε. Εξασφαλίστε άφθονο αποθηκευτικό χώρο. Μια έξυπνη λύση είναι τα διακοσμητικά κουτιά που εφαρμόζουν στα ράφια της βιβλιοθήκης.

ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ SLEEPOVER

Θα είναι πολλές οι φορές που ένα playdate θα καταλήξει σε διανυκτέρευση. Ακόμη και αν ο «ένοικος» του δωματίου είναι ένας και μοναδικός, προτιμήστε ανοιγόμενο ή υπερυψωμένο κρεβάτι, κάτω από το οποίο μπορείτε να βάλετε ένα στρώμα.

ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Θυμηθείτε ότι το ελεύθερο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά κάθε ηλικίας. Μην γεμίζετε ασφυκτικά το δωμάτιο του μικρού σας με έπιπλα και αντικείμενα. Αφήστε άπλετο χώρο για κίνηση, αυτοσχεδιασμό και παιχνίδι.

ΟΝΕΙΡΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Σειρές από φωτάκια που αναβοσβήνουν τη νύχτα πάνω από έναν αυτοσχέδιο υφασμάτινο ουρανό κρεβατιού, ταινίες led πίσω από το γραφείο για τους μεγαλύτερους, φωτεινά αντικείμενα, φτιάχνουν την τέλεια ατμόσφαιρα.

''ΣΠΙΤΙ'' ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

Αν κάτι θυμόμαστε από τα παιχνίδια που παίζαμε ως παιδιά αυτό είναι τα... καταφύγια με σεντόνια και οι κουβέρτες που φτιάχναμε στο σπίτι. Στήνουμε σκηνή και τοποθετούμε μέσα σε αυτή ασφαλή φωτισμό και φτιάχνουμε μια υπέροχη φωλιά για παιχνίδι και χαλάρωση.

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ

Αφήνουμε τους λιλιπούτειους ενοίκους να επιλέξουν διακοσμητικά αντικείμενα, λευκά είδη, χρώματα, έπιπλα, να βάλουν και εκείνοι τη δική τους πινελιά στον προσωπικό τους χώρο.

ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΟΣ

Μάθετε στο παιδί σας να διατηρεί το δωμάτιό του καθαρό. Να στρώνει το κρεβάτι του, να μαζεύει τα ρούχα του, να τακτοποιεί και να αποθηκεύει τα παιχνίδια του, να σέβεται, να φροντίζει και να αγαπά τον δικό του χώρο.

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

DAUGHTER WITH MOM PLAYING