Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

Loading..

Έγκυος το Πάσχα: Τι Πρέπει να Προσέξετε;

Πάσχα με φουσκωμένη κοιλίτσα; Ακούγεται τέλειο αλλά χρειάζεται λίγη περισσότερη προσοχή. Εκδρομές, συναντήσεις και γευστικές απολαύσεις σας καλούν. Ζήστε τες με μέτρο, για να μην ταλαιπωρήσετε τον εαυτό σας και το μωράκι σας.

ΝΗΣΤΕΥΟΥΜΕ;

Η διατροφή της μέλλουσας μανούλας πρέπει να εξασφαλίζει τις απαραίτητες ποσότητες πρωτεϊνών και σιδήρου. Αν επιλέξετε να νηστέψετε κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα, συμβουλευτείτε οπωσδήποτε τον γυναικολόγο σας.

ΤΙ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ;

Αποφύγετε εντελώς τα ωμά οστρακοειδή και τα εντόσθια, καθώς μπορεί να προκαλέσουν γαστρεντερικές διαταραχές και να σας ταλαιπωρήσουν. Προσοχή στις σαλάτες, που πρέπει να είναι καλά πλυμένες.

ΤΙ ΤΡΩΜΕ;

Απολαμβάνουμε τα πάντα με μέτρο. Η εγκυμοσύνη δεν είναι δικαιολογία για υπερφαγία. Λαχανικά, φρούτα και γαλακτοκομικά πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο γιορτινό μενού. Καταναλώστε με σύνεση τα γιορτινά γλυκά (εφόσον δεν έχετε ζάχαρο) και περπατήστε λίγο παραπάνω!

ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ... ΑΛΑΤΑΚΙ; ΟΧΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Ο επίτιμος καλεσμένος του πασχαλινού τραπεζιού είναι το αλάτι. Τα πάντα είναι πιο νόστιμα, αλλά και πιο αλμυρά. Αποφύγετε να αλατίσετε επιπλέον το φαγητό σας διότι το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Περισσότερες βόλτες στην εξοχή ή στην πόλη, περισσότερος ήλιος! Φροντίστε να έχετε μαζί σας πάντα ένα αντηλιακό προσώπου και σώματος που περιέχει μόνο φυσικά φίλτρα και είναι κατάλληλο για εγκύους.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Η΄ ΜΕ ΠΑΡΕΑ;

Πάσχα και παρέα πάνε πακέτο. Παρόλα αυτά, εσείς πρέπει να είστε διπλά προσεκτικές, ειδικά σε περιόδους έξαρσης ιών. Τηρήστε όλα τα μέτρα προστασίας και επιλέξτε να βρεθείτε με μικρό αριθμό ατόμων σε ανοιχτό χώρο.

ΒΟΛΤΕΣ ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΝΕΣ

Οι γιορτές είναι τέλεια ευκαιρία για κοντινές βόλτες με αυτοκίνητο στη θάλασσα ή στο βουνό. Φοράτε πάντα τη ζώνη ασφαλείας και ζητήστε στάση για σύντομο περπάτημα αν νιώσετε ότι μουδιάζουν τα πόδια σας.

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

50 year old woman