little girl play with water ballons

Λίγο πριν τις κανονικές βουτιές των διακοπών, κάντε μια… πρόβα πλατσουρίσματος. Έστω και αν τα νερο-παιχνίδια στο σπίτι δεν συγκρίνονται με τη δροσιά της θάλασσας και της πισίνας, τουλάχιστον θα έχετε πάρει μια μικρή γεύση splish splash μες στον αυγουστιάτικο καύσωνα. Καλύτερο από το τίποτα.

Πινιάτα από νερό με δώρο… μπουγέλωμα

Ποιος είπε ότι η πινιάτα έχει μόνο καραμέλες και ζαχαρωτά; Το καλοκαίρι έχει και νερό! Γεμίστε μπαλόνια με νερό και κρεμάστε τα σε ένα δέντρο, αν παίξετε στον κήπο ή κάπου ψηλά στη βεράντα. Δέστε τα μάτια των παιδιών και αφήστε τα να χτυπούν τις πινιάτες με ένα μπαστούνι, μέχρι να τις σπάσουν και να ακολουθήσει το πιο αστείο μπουγέλωμα στα τυφλά!  Θα ξετρελαθούν!

Ποιος θα τα κάνει μούσκεμα στις μουσικές καρέκλες;

Παίζεται όπως το κανονικό παιχνίδι με μια μικρή διαφορά: αφού στήσετε τις καρέκλες (με μία λιγότερη από τους παίκτες) και λίγο πριν αρχίσει η μουσική, βάλτε σε κάθε καρέκλα από μια νερομπόμπα. Άραγε οι παίκτες θα προτιμήσουν να κερδίσουν και να γίνουν μούσκεμα ή να χάσουν και να παραμείνουν στεγνοί και «ατσαλάκωτοι»;

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

kid room

To Tshirt ξεπαγώνει, η διασκέδαση μεγαλώνει

Δεν είναι ακριβώς το παραδοσιακό παιχνίδι με νερό αλλά έχει μπόλικη δροσιά και πλάκα! Ετοιμάστε τον εξοπλισμό σας από το βράδυ ώστε να παίξετε το επόμενο καυτό αυγουστιάτικο πρωί: θα χρειαστείτε από ένα t-shirt για κάθε παίκτη. Αφού το κάνετε μούσκεμα με νερό, στραγγίξτε το καλά και διπλώστε το. Βάλτε τα t-shirts στην κατάψυξη με κηρόχαρτο ανάμεσά τους, για να ξεκολλήσουν μετά, και αφήστε τα να παγώσουν όλη νύχτα. Όποιος καταφέρει να ξεδιπλώσει πρώτος το κοκκαλωμένο t-shirt του και να το φορέσει, κερδίζει.

Τέχνη αφηρημένη ή παγωμένη;

Τα αγγελούδια σας έχουν έμπνευση; Μην τη βάζετε στον… πάγο! Φτιάξτε παγάκια με νερό και χρώμα ζαχαροπλαστικής. Απλώστε στη βεράντα ή στον κήπο κόλλες από εφημερίδες και αφήστε τα παιδιά να δημιουργήσουν εικαστικά αριστουργήματα περνώντας τα παγάκια πάνω από το χαρτί.

Τι λέτε, λοιπόν; Έτοιμοι για αναζωογονητικά home water games, πριν τα δροσερά μακροβούτια;