father and son shaving

Όλοι μιλούν για το μοναδικό «δέσιμο» μπαμπά και κόρης και το περίφημο Σύνδρομο της Ηλέκτρας. Την εξίσου τρυφερή και άρρηκτη σχέση μπαμπάς και γιου όμως, γιατί την αφήνουμε παραμελημένη στις αναφορές μας; Ώρα να «αποκατασταθεί η δικαιοσύνη» με ιδέες για «father and son δραστηριότητες» (που συνήθως αγαπούν τα αγόρια και οι άνδρες) οι οποίες θα ενισχύσουν τους δεσμούς πατρότητας ακόμη περισσότερο και θα προσφέρουν στο αγόρι της οικογένειας τη χαρά του να περάσει με τον πατέρα του ασύγκριτες στιγμές αγάπης, φροντίδας, επικοινωνίας και σύνδεσης.

Μπαμπά, πάμε για skateboard;

Ποιος είπε ότι το skateboarding έχει ηλικία; Ως μπαμπάς, μπορείτε να ακολουθήσετε τον γιο σας σε πλατείες και πάρκα για να κάνει το αγαπημένο του σπορ. Δεν χρειάζεται να ανεβείτε απαραιτήτως στη σανίδα, εάν σας φαίνεται δύσκολο. Μπορείτε απλώς να προτείνετε κινήσεις στον μικρό σας αθλητή και να τον χειροκροτάτε σε κάθε εντυπωσιακή του φιγούρα. Η επιβράβευσή σας είναι η καλύτερη ανταμοιβή και εκδήλωση αγάπης.

Ένα μουστάκι για δύο

Τα αγόρια λατρεύουν να μιμούνται τον μπαμπά. Αν ο γιος σας είναι σε προεφηβική/εφηβική ηλικία, δοκιμάστε να γίνετε ένα πρότυπο που θα hair…εται να ακολουθήσει! Αφήστε και οι δυο μουστάκι ή γένια την ίδια περίοδο και αποκτήστε το ίδιο look τονίζοντας με περηφάνια την ομοιότητά σας.

4 τροχοί και 4.000.000 κιλά αξέχαστες στιγμές

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

Τα αγόρια συνήθως λατρεύουν ό,τι έχει να κάνει με το αυτοκίνητο από πολύ μικρά. Αν και το δικό σας δείχνει αντίστοιχο ενδιαφέρον και είναι ακόμη σε ηλικία που εξερευνά το θέμα, ικανοποιήστε αυτήν του επιθυμία εξηγώντας του τα πάντα για το αυτοκίνητό σας. Καθίστε μαζί του πίσω από το τιμόνι με σταθμευμένο το όχημα και μάθετέ του τα πάντα για την αυτοκινητιστική οδήγηση, τους κανόνες ασφάλειας, τους κινδύνους κ.λπ. Μπορείτε ακόμη να δείτε παρέα videο με θέμα τα σπορ αυτοκίνητα ή να επισκευάσετε το αυτοκίνητό σας. Με τον τρόπο αυτό, αφενός βοηθάτε το παιδί να γνωρίσει κάτι δυνατό που απαιτεί υπέρτατη υπευθυνότητα αφετέρου του δείχνετε ότι το εμπιστεύεστε και το κάνετε να νιώθει σίγουρο και περήφανο που απέκτησε την πολυπόθητη γνώση από το στόμα του μεγαλύτερου ήρωά του: του μπαμπά του!

Τι θα μαστορέψουμε, παιδί μου;

Μπορεί η εικόνα του μπαμπά που φτιάχνει ό,τι χαλάει και σπάει στο σπίτι να ακούγεται στερεοτυπική, είναι όμως γεγονός ότι στους άνδρες αρέσει γενικά να καταπιάνονται με μαστορέματα και συνήθως τα καταφέρνουν περίφημα. Τι καλύτερο λοιπόν από το να περάσετε τα DIY «φώτα» σας στον αγαπημένο σας γιο και να περάσετε μαζί στιγμές δημιουργικές και εποικοδομητικές; Μην ξεχνάτε ότι αύριο που ίσως κάνει τη δική του οικογένεια και χρειαστεί να αλλάξει μια λάμπα ή να βιδώσει ένα ράφι, θα θυμηθεί πως έμαθε να το κάνει χάρη στον λατρεμένο του μπαμπά-τεχνίτη!
Κατά παππού κατά εγγονό
Τι ξεχωριστό κάνατε εσείς στα παιδικά σας χρόνια με τον δικό σας μπαμπά, θείο, συγγενή κ.λπ.; Ανασύρετε από το ντουλάπι των αναμνήσεων τις καλύτερες bonding στιγμές σας και αναπαραστήστε τες με τον δικό σας γιο. Θα είναι μια πέρα για πέρα συγκινητική και διδακτική εμπειρία που θα θυμάται το παιδί σας για πάντα.

Bonding στο… αθόρυβο

Στιγμές δεσίματος δεν σημαίνει απαραίτητα απασχολούμαι, κινούμαι ή κουβεντιάζω. Ακόμη και οι στιγμές ησυχίας που θα περάσετε παρέα με τον γιο σας, χωρίς να πείτε λέξη, όταν π.χ. κάνετε μια βόλτα στο τετράγωνο ή αράζετε σιωπηλοί στο σαλόνι, μπορεί να είναι ωφέλιμες για το χτίσιμο της μεταξύ σας υπέροχης σχέσης. Μιλήστε με τα μάτια και ένα νεύμα και θα τα έχετε πει όλα.
Σε ό,τι από τα παραπάνω και αν αφιερώσετε τον χρόνο σας παρέα, πατέρας και γιος, θα έχετε κάνει μεταξύ σας ένα μοναδικό δώρο αφοσίωσης πιο ακριβό από όλα τα δώρα του κόσμου.