Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

muffin omelette

Ελαιόλαδο, ντοματούλα και ελίτσα φτιάχνουν μια σούπερ νόστιμη και δυναμωτική μπουκίτσα! Η χιλιο-αναγνωρισμένη στα πέρατα της γης μεσογειακή διατροφή γίνεται έμπνευση για υγιεινά, θρεπτικά και πεντανόστιμα απογευματινά σνακ για παιδιά που δεν θα αφήσουν τα αγγελούδια σας ασυγκίνητα.

Μπρουσκέτα με ντομάτα, φέτα και βασιλικό

Πολτοποιήστε στο μπλέντερ μία ντομάτα, με λίγο ελαιόλαδο και προαιρετικά μισή σκελίδα σκόρδο. Φρυγανίστε μια φέτα ψωμί ή ψωμί του τοστ, τοποθετήστε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί φέτα και ξαναβάλτε το φρυγανισμένο ψωμί στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. Αλείψτε τις μπρουσκέτες με τον πολτό ντομάτας, πασπαλίστε και με φυλλαράκια βασιλικού και ιδού το πιο λαχταριστό κρατς για τα παιδικά στοματάκια.

Γιαούρτι με μέλι και καραμελωμένα σύκα

Καραμελώσετε λίγα αποξηραμένα σύκα σε ένα τηγάνι με μέλι, ώστε να μαλακώσουν λιγάκι. Ρίξτε το μείγμα με τα σύκα και το μέλι σε ένα μπολάκι με γιαούρτι και πασπαλίστε με λίγη κανέλα ή/και μοσχοκάρυδο. Ένα σνακ γλυκό και ισορροπημένο, από μικρούς και μεγάλους λατρεμένο!

Σουβλάκι με ντοματίνια, μοτσαρέλα, αγγούρι και ελιές

Πήγε 5 και η κοιλίτσα κάπως γουργουρίζει; Κανένα πρόβλημα. Πιάνετε τα ξύλινα sticks από το ντουλάπι, περνάτε σε καθένα απ’ αυτά εναλλάξ: ένα ντοματίνι, μία μπαλίτσα μοτσαρέλας, μία ελιά (χωρίς κουκούτσι ή γεμιστή με πιπεριά) και μια ροδέλα αγγούρι και το προσφέρετε στο αγγελούδι σας που το έχει ήδη καταβροχθίσει με τα μάτια, πριν καν περάσετε στο ξυλάκι το τελευταίο ντοματίνι.

Ρικότα ή κατίκι με μανταρίνια και φιστίκια Αιγίνης

Για τους μικρούς φίλους που δεν αγαπούν το γιαούρτι, υπάρχει πάντα η λύση του κρεμώδους τυριού. Προτιμήστε ρικότα ή κατίκι που «παντρεύονται» τέλεια με τα μανταρίνια και τα φιστίκια*, ενώνουν τα θρεπτικά συστατικά τους και φτιάχνουν ένα αντισυμβατικό μεν, λαχταριστό δε απογευματινό κολατσιό.

Μίνι ομελετοκάκι με πέστο

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

new parents

Χτυπήστε στο μπλέντερ λίγα φύλλα βασιλικού με λίγο ελαιόλαδο, ώσπου να γίνουν πολτός. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε 2 αβγά με λίγο γάλα, προσθέστε το πέστο, αλάτι και πιπέρι και ψήστε το μείγμα στον φούρνο σε πλαστικές θήκες για 20 λεπτά. Μικρή αλλά χορταστική, η τέλεια αυτή μεριδούλα υπόσχεται να κόψει το άσκοπο τσιμπολόγημα μέχρι το βραδινό.

Αρώματα μεσογειακά, συστατικά θρεπτικά, σνακ φανταστικά και… κοιλίτσες ευχαριστημένες πραγματικά! Τι άλλο να ζητήσουν τα παιδιά απ’ το απογευματινό τους;

 

*Εφόσον δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργίας.

SensiTeeth Kids

Στοματική Υγιεινή για τα πιο όμορφα δοντάκια!

Γνωρίστε τη σειρά παιδικής στοματικής υγιεινής που σχεδιάστηκε με γνώμονα τη φροντίδα των παιδιών για να έχουν τα πιο καθαρά δοντάκια, πατώντας εδώ.

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

Τέλειο όχι μόνο για παιδιά! Και οι γονείς έχουν ψυχή! ?

NEW
Webinar

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!