pizza 01

Μια εναλλακτική πρόταση για θρεπτική pizza με βιολογικά υλικά. Ένα γεύμα όχι μόνο για το σπίτι αλλά και ως snack για την επόμενη μέρα στο σχολείο ή στο γραφείο. Η ζύμη της pizza αυτομάτως γίνεται μια θρεπτική βάση πλούσια σε συνδυασμό φυτικών ινών και υδατοδιαλυτών βιταμινών C, B1, B2, B3, B5, B6 και φυλλικό οξύ από βιολογικό σιτάρι ολικής και βιολογικά λαχανικά: κολοκύθι, ντομάτα, πιπεριά, καρότο, μελιτζάνα, κρεμμύδι, σελινόριζα.

ΥΛΙΚΑ

 

Για τη ζύμη

 

  • 1 συσκευασία (165γρ.) Τραχαχανάκης, βιολογικός τραχανάς με λαχανικά
  • 150ml νερό χλιαρό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1/3 κ.γ. αλάτι
  • 1/3 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. (10γρ.) ελαιόλαδο

 

Υλικά επιλογής

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

chicken

 

  • 200γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 250γρ. τυρί τριμμένο (της επιλογής σας)
  • Οποιοδήποτε έξτρα υλικό της αρέσκειας σας

 

Εκτέλεση

Διαλύστε στο νερό τη μαγιά προσθέστε το αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.

Αλέστε τον Τραχαχανάκη με λαχανικά σε ένα πολυκόφτη και ρίξτε τον στο μείγμα με τη μαγιά. Ζυμώστε καλά έως ότου γίνει μία λεία, εύπαλστη ζύμη και αφήστε τη στην άκρη να ξεκουραστεί για 10’ . Πολτοποιήστε ελαφρά στον πολυκόφτη τα υλικά της σάλτσας. Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίξτε το ζυμάρι σε λεπτό στρογγυλό φύλλο, τοποθετήστε το πάνω σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, στρώστε τη σάλτσα και απλώστε το τυρί. Ψήστε σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο με αντιστάσεις- γκριλ περίπου 8-10’, μέχρι να λιώσει το τυρί, στη μεσαία σχάρα.