Φέτος τα Χριστούγεννα επανακάμπτουν δυναμικά, για να γιορταστούν όπως τους αξίζει: φαντασμαγορικά! Σκέφτεστε τίποτα λιγότερο από λαμπερά στολίδια, για να ανέβει η γιορτινή μας διάθεση, να ξετρελαθούν τα παιδιά μας και να εκπλήξουμε και τους καλεσμένους μας; Πιάστε χρυσόσκονες, ασημόσκονες και όποιο χρώμα γκλίτερ σάς βρίσκεται εύκαιρο στο σπίτι και ετοιμάστε τις πιο shiny DIY χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Ω έλατο, ω έλατο, χρυσό και γιρλαντένιο!

Αν δεν ξεκινήσετε τις λάμψεις από τον «βασιλιά» της γιορτινής διακόσμησης, τότε από πού; Φτιάξτε με χοντρό χαρτόνι και κόλλα στιγμής ένα κωνικό σχήμα και στη συνέχεια τυλίξτε γύρω του μια μεγάλη χρυσή γιρλάντα (βλ. φωτογραφία). Το χρυσό σας έλατο είναι ό,τι πρέπει για το τραπεζάκι του σαλονιού ή ως διακοσμητικό πάνω στο τζάκι.

Βελανίδια με γκλίτερ ολούθε

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

divorced parents with children

Child,Putting,Glitter,On,A,Painted,Pine,ConeΜικροί και μεγάλοι, αφήστε το γκλίτερ να χυθεί άφθονο επάνω στα κουκουνάρια (βάζοντας από κάτω κόλλα, ώστε να κολλήσει καλά η λαμπερή σκόνη και κόλλες από εφημερίδες από κάτω, για να μη λερώσετε το τραπέζι). Επιλέξτε γκλίτερ διαφορετικών χρημάτων για ποικιλία και κοντράστ και όταν ετοιμάσετε τα κουκουνάρια σας, βάλτε τα σε ένα μεγάλο γιορτινό καλάθι στην τραπεζαρία και κρεμάστε τα με κορδονάκι στην εξώπορτα για ένα λαμπερό καλωσόρισμα στο ρεβεγιόν.

Μπουκάλια φωτεινά, πέρα για πέρα γιορτινά

Η συγκεκριμένη, δεν είναι τόσο κατασκευή όσο δημιουργία ενός ατμοσφαιρικού γιορτινού σκηνικού, ιδανικού για τις xmas nights. Θα χρειαστείτε καλά πλυμένα άδεια γυάλινα μπουκάλια (από ποτά κ.λπ.) τα οποία θα γεμίσετε με μικρά αναμμένα λαμπάκια διαφόρων χρωμάτων. Ιδανικά, στήστε τα shiny bottles σε μια ωραία επιφάνεια δίπλα στο παράθυρο, σβήστε και τα υπόλοιπα φώτα το  βράδυ και ενθουσιάστε και τους γείτονες με τη γιορτινή σας εφευρετικότητα! Προσοχή μόνο, αν έχετε μικρά παιδιά, να τοποθετηθούν σε ασφαλές ύψος τα μπουκάλια και να βάλετε οι ενήλικες στην πρίζα τα φωτάκια, για λόγους ασφαλείας.

«Όσο πιο λαμπερό τόσο το καλύτερο». Αυτό είναι το moto για τα φετινά χειροποίητα στολίδια που θα χαρείτε όλοι στο σπίτι! (Εκτός ίσως από όποιον καθαρίσει μετά και τον τελευταίο κόκκο γκλίτερ αλλά για λίγη λάμψη στις γιορτινές ζωές μας… χαλάλι και δυο σκουπίσματα παραπάνω).