Στο νέο μας webinar, "Θεατρικό παιχνίδι και κουκλοθέατρο στο σπίτι: Έκφραση & Αποδοχή", o σύμβουλος γονέων-παιδοψυχολόγος-εμψυχωτής Ιωάννης Γλωσσόπουλος θα είναι μαζί μας για να μας μιλήσει για το πως η  έκφραση και η αποδοχή είναι δύο έννοιες που αποτελούν τον βασικό πυλώνα για την υγιή ψυχική ανάπτυξη ενός παιδιού.
Loading..

10 τρόποι για να βοηθήσετε το μωρό σας να περπατήσει

Κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό, όλοι οι γονείς όμως θέλουμε να το δούμε να κάνει τα πρώτα βήματα και να μπει και επίσημα στον κόσμο των...μεγάλων. Να πώς μπορούμε να το βοηθήσουμε.

Το περπάτημα απαιτεί δύναμη στα πόδια και τον κορμό, δύναμη που ενισχύεται από το μπουσούλημα. Οπότε ενθαρρύνετε το μωράκι να...οργώσει το σπίτι μπουσουλώντας!

Ξεκινήστε νωρίς... Από την ηλικία των 5 μηνών τα μωρά μας στέκονται στα ποδαράκια τους με τη δική μας βοήθεια. Και τους αρέσει πολύ!

Από καναπέ σε τραπέζι και πάλι πίσω...Σταθεροποιήστε τα έπιπλα του σπιτιού σας και αφήστε το να περιφέρεται γύρω τους νιώθοντας ασφάλεια

Μην τα κρατάτε από το χεράκι τους, τα κάνει να χάνουν την ισορροπία τους. Τα βοηθάει να τα στηρίζετε κρατώντας τα από τον κορμό

Ξυπόλητα! Τα μωρά προσαρμόζουν τη δύναμη που χρησιμοποιούν ανάλογα με την επιφάνεια στην οποία πατούν, οπότε βγάλτε τους τα παπουτσάκια

Τοποθετήστε τα αγαπημένα τους παιχνίδια σε απομακρυσμένες επιφάνειες στις οποίες μπορούν να φτάσουν περπατώντας, ακόμα και αν στηρίζονται στα έπιπλα!

Καλύψτε τις αιχμηρές γωνίες και μην αφήνετε εφημερίδες ή περιοδικά στο πάτωμα, γιατί μπορεί να γλιστρήσουν πατώντας τα

Δώστε τους ρυθμό! Η μουσική θα τους βοηθήσει να συγχρονίσουν τις κινήσεις τους και να δυναμώσουν τους μύς τους

Με παρέα είναι καλύτερα. Τα παιδιά μιμούνται και σίγουρα το να συναναστρέφονται με άλλα που περπατούν, είναι ένα κίνητρο

Ενθαρρύνετε την προσπάθειά τους με λόγια και...χειροκρότημα. Δώστε τους να καταλάβουν ότι το να στέκονται είναι υπέροχο!

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

girl reads book outside