pregnant woman wearing face mask

Οι δυσκολίες στο ταξίδι μας. Θετική λίγο πριν τη γέννα.

H στιγμή πλησιάζει. 27-12-22, σε 8 ημέρες ξεκινάει το ταξίδι για να έρθεις στον κόσμο. Πέρασαν 38 εβδομάδες. 12 εβδομάδες αγωνίας, λόγω δύο προηγούμενων παλίνδρομων κυήσεων και άλλες 26 εβδομάδες με εσένα να δίνεις το παρών μέσα στην κοιλίτσα και να μας ηρεμείς.

19-12-22 «Είμαι θετικός» είπε ο μπαμπάς. Ήταν η ανακάλυψη που μας στιγμάτισε και τους δύο. Τρία χρόνια δεν είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε με τον ιό και τώρα είπε να μας επισκεφτεί. Ίσως την πιο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ στιγμή. Ο πανικός τις δύο πρώτες ημέρες μας κατέκλυζε, κάθε είδους θετικής σκέψης χάθηκε. Ωστόσο η υποστήριξη του γιατρού μας, η τρίτη συνεχόμενη μέρα με εμένα αρνητική, μας έκαναν να ηρεμήσουμε και να πιστέψουμε πως η τύχη μας χαμογέλασε κατά ένα μέρος.

Παρασκευή 23-12-22 και ένα θετικό τεστ μας επιβεβαίωσε ότι η καραντίνα και τα μέτρα μας δεν ήταν αρκετά, ώστε να τη γλιτώσουμε εγώ και εκείνη. «Θα ανεβάσω δέκατα; Θα τεθεί η ζωή μας σε κίνδυνο; Θα γεννήσουμε κανονικά; Μήπως δεν τα καταφέρουμε;». Ένα χάος σκέψεων βομβάρδιζε το μυαλό μου. «Θα γεννήσουμε αργότερα, όλα είναι υπό έλεγχο. Μην αγχώνεσαι!», ήταν μία από τις καθησυχαστικές κουβέντες του γιατρού μου και είχε δίκιο. «Χρειαζόμαστε ένα αρνητικό τεστ, εναλλακτικά θα γεννήσουμε λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα και μετά θα απομονωθείτε. 30-12-22 ξημερώματα 31 μπαίνουμε για τον τοκετό».

Σάββατο στις 8:31, μία μέρα πριν κάνει ποδαρικό το ’23, ήρθες στον κόσμο. Με την καθοδήγηση της εξαιρετικής μαίας Δ., του εξαίρετου γιατρού μου, την ψυχολογική υποστήριξη του συζύγου μου στην αίθουσα τοκετών και των θετικών vibes των οικογενειών μας, τα καταφέραμε! Εγώ ακόμη θετική στον covid με τη μικρή στην αγκαλιά μου και το φόβο μην της το μεταδώσω. «Μάσκα κάθε φορά που θα την έχεις αγκαλιά και θα τη θηλάζεις και μην ανησυχείς. Οι περιπτώσεις που κόλλησε το νεογέννητο από τη μητέρα ήταν ελάχιστες». Αυτές ήταν οι οδηγίες των γιατρών. ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ! Πλέον είσαι 9 ημερών και υγιέστατη.

Το κοινό μας ταξίδι ήταν γεμάτο στροφές και λακκούβες αλλά η θετική σκέψη και η υποστήριξη των αγαπημένων μας προσώπων και ειδικών, το μετέτρεψαν σε ένα όμορφο ταξίδι εμπειριών και γνώσεων.

Είμαι ευγνώμων για τις δυσκολίες που συναντήσαμε. Αποτέλεσαν εξαιρετικά μαθήματα ψυχικής δύναμης και σοφίας. Είμαι ευγνώμων για τους ειδικούς που μας ανέλαβαν και ιδίως για το γιατρό μου και τη μαία μου. Είμαι ευγνώμων για τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μας και τέλος είμαι ευγνώμων για εσένα, το υπέροχο πλασματάκι, που ήρθες στη ζωή μας.
Να θυμάστε πως η ζωή μάς δίνει τις δυσκολίες που μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και να δυναμώσουμε. Μην τις φοβάστε, μην τους επιτρέψετε να σας αποδυναμώσουν. Σίγουρα είναι ικανές να μας οδηγήσουν στο φόβο και στην απελπισία, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Αυτές ήταν οι στροφές της δικής μας διαδρομής. Με το να μοιράζεσαι τις «στροφές» που συναντάς, δυναμώνεις και δυναμώνεις και τους γύρω σου, που συναντούν παρόμοιες εμπειρίες. Να μοιράζεσαι με ειλικρίνεια τις δύσκολες διαδρομές σου. Αποτελούν το φάρο για κάποιους άλλους μέσα στο ζοφερό σκοτάδι που θα συναντήσουν.

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

brother and sister