Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

Οικογενειακές σχέσεις: Family bonding δραστηριότητες

family cooking together

Τρέξιμο η μαμά, ευθύνες ο μπαμπάς, σχολεία-φροντιστήρια τα παιδιά… σε μια καθημερινότητα που κινείται σε ρυθμούς Formula 1, πώς θα κρατηθούμε στην πίστα της «δεμένης οικογένειας»; Πώς θα βρούμε χρόνο να χαλαρώσουμε με τα παιδιά μας, να έρθουμε κοντά και να περάσουμε μαζί ποιοτικό χρόνο; Κι όμως, θα τον βρούμε. Αρκεί να βάζουμε μέσα στη βδομάδα μικρά διαλείμματα που θα δώσουν άλλες βάσεις στη σχέση μας και θα φτιάξουν θεμέλια που δεν κλονίζονται με τίποτα.

 Το τραπέζι που μας ενώνει

Το να τρώει η οικογένεια μαζί -όχι μόνο τις Κυριακές- είναι από τους πιο σημαντικούς τρόπους να δεθούν τα μέλη της, καθώς έτσι:

  •  Οι σχέσεις δυναμώνουν: ειδικά αν υπάρχουν προβλήματα ή κόντρες μέσα στην οικογένεια – όταν π.χ. τα παιδιά είναι στην προεφηβεία- το να καθίσουμε όλοι μαζί ο ένας δίπλα στον άλλο και να χαλαρώσουμε πάνω από ένα φρεσκομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό, ρίχνει τους τόνους, και μειώνει τις εντάσεις.
  • Λέμε «είσαι σημαντικός»: περιμένοντας τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να τελειώσουν τις δραστηριότητές τους -ακόμη και με υποχώρηση απ’ το δικό μας πρόγραμμα- για να φάμε όλοι μαζί, τους δείχνουμε πως τους σεβόμαστε και τους εκτιμάμε. Και όταν όλοι νιώθουν σημαντικοί, γεμίζουν αυτοπεποίθηση.
  • Φτιάχνουμε ένα τέλειο άλμπουμ μνήμης για τα παιδιά μας: οι παιδικές μας αναμνήσεις είναι καθοριστικές για την υπόλοιπη ζωή μας. Κάνοντας συνήθεια το οικογενειακό τραπέζι με τα γέλια και τις χαρές του, δημιουργούμε στα παιδιά μας τις καλύτερες αναμνήσεις μιας δεμένης οικογένειας. Δημιουργήστε εδώ το δικό σας βιβλίο αναμνήσεων με υπέροχες στιγμές από το οικογενειακό τραπέζι ή άλλες αξέχαστες αναμνήσεις που θέλετε να κρατήσουν τα παιδιά σας για πάντα.

Εννοείται βέβαια πως τίποτα δεν μπορεί να «δέσει» την οικογένεια γύρω απ’ το τραπέζι, όταν η τηλεόραση είναι ανοιχτή, τα κινητά στα χέρια μας, το σώμα μας στο τραπέζι και το μυαλό μας κάπου αλλού!

Τι νέα, σήμερα;

Είτε στο οικογενειακό τραπέζι είτε στο πρωινό είτε κάποια άλλη στιγμή της ημέρας που η οικογένεια θα βρεθεί μαζί, είναι σημαντικό να καθιερώσουμε την ώρα που θα μοιραζόμαστε μικροί και μεγάλοι τα καθημερινά νέα μας. Η ώρα που θα ακούσουμε:

  • το υπέροχο νέο ή τη δυσάρεστη είδηση της ημέρας που μας στεναχώρησε ή μας αναστάτωσε
  • τις ανησυχίες του/της συζύγου μας σχετικά με κάποιο οικογενειακό ή μη θέμα
  • τα προβλήματα των παιδιών που αφορούν το σχολείο, τις παρέες τους κ.λπ.

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

divorced parents with children

Είναι σημαντικό όμως να ακούσουμε όλοι την άποψη όλων και να μη βιαζόμαστε να την κρίνουμε. Ειδικά οι γονείς, πολλές φορές νιώθουν πως η ηλικία τους και η εμπειρία τους τους χαρίζουν το δικαίωμα «στην αυθεντία» και έτσι αποφασίζουν για τα παιδιά τους, χωρίς να ακούσουν πρώτα τη γνώμη τους.
Όσο μαθαίνουμε να κάνουμε γόνιμο διάλογο μέσα στην οικογένεια, χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και φτιάχνουμε ένα περιβάλλον κατανόησης, ωριμότητας και συναισθηματικής ασφάλειας που οδηγεί σε μια υγιή και αρμονική, οικογενειακή ζωή.

Μυστικός κωδικός, για μέλη μόνο

Μια συνθηματική λέξη που μόνο εσείς θα γνωρίζετε. Μια χειρονομία που μόνο εσείς θα ξέρετε τι σημαίνει. Μια διαφορετική συνήθεια που μόνο εσείς θα ακολουθείτε. Οτιδήποτε μπορεί να λειτουργήσει, προκειμένου να φτιάξετε τη δική σας, ολόδική σας οικογενειακή παράδοση που θα σας δέσει ακόμη περισσότερο. Πολύ απλά γιατί αυτή η αίσθηση της «μυστικής συνομωσίας», αυτό το «μόνο εμείς» σας κάνουν γονείς και παιδιά να νιώθετε πως δεν είστε αυτόνομα μέλη μιας οποιασδήποτε οικογένειας άλλα μία δυνατή γροθιά που όλα τα μπορεί και όλα τα καταφέρνει! Γιατί είστε ενωμένοι, αγαπημένοι, δεμένοι.

Όχι, η λίστα με τις ιδέες για family bonding δεν τελειώνει εδώ. Και ξέρετε γιατί; Γιατί δεν τελειώνει με τίποτα η φαντασία σας, η αγάπη σας για την οικογένειά σας και η αποφασιστικότητά σας να κάνετε ό,τι περνάει απ’ το χέρι σας για να δεθείτε πιο πολύ και απ’ το πολύ!

meet the frezyparents
Meet The Frezyparents

Μοιραστείτε την ιστορία σας στο Share Your Story και διεκδικήστε την ευκαιρία να γίνει αφιέρωμα στην ενότητα Meet the Frezyparents!
Μάθετε περισσότερα.

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

Η οικογένεια πρέπει να είναι πάντα ενωμένη και να επικοινωνεί!!

Το τραπέζι είναι το σημείο συνάντησης της οικογένειας.

Το τραπέζι το πιο ωραίο σημείο για όλη την οικογένεια 🙂

Υπέροχη σελίδα με υπεροχες δραστηριότητες 🙂


Συνολικός αριθμών σχολίων:5

Η οικογένεια πάντα μαζί και στα εύκολα και στα δύσκολα. Η οικογένεια πρέπει να είναι πάντα και παντού ενωμένη!

NEW
Webinar

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!