Μοιράσου τη δική σου ιστορία για την εγκυμοσύνη, μητρότητα ή πατρότητα και μάζεψε πόντους!

pregnant touching belly

Ούτε σφράγισμα! Ούτε γέφυρα! Ούτε απονεύρωση! Έχετε μείνει απόλυτα ευχαριστημένη με την οδοντοστοιχία που σας έδωσε η μητέρα φύση! Όμως έχετε μείνει και … έγκυος. Και αυτήν τη περίοδο της ζωής σας, ακόμη και τα πιο γερά δόντια μπορεί να έχουν… γερά προβλήματα.

Γιατί τώρα;

Γιατί τώρα οι ορμόνες σας δεν είναι ίδιες με πριν. Οι τόσες αλλαγές που συμβαίνουν στον οργανισμό σας, μπορούν να επηρεάσουν και τη στοματική σας υγεία, ειδικά αν την είχατε παραμελήσει και πριν την εγκυμοσύνη. Τώρα, έχετε μεγάλες πιθανότητες να εμφανίσετε…

  • Διάβρωση του σμάλτου εξαιτίας των οξέων που μένουν στο στόμα σας από τους συχνούς εμετούς. Γι’ αυτό, μην βουρτσίσετε αμέσως τα δόντια σας μετά την πρωινή αδιαθεσία. Ξεπλύνετε πρώτα με λίγο νερό και αφήστε να περάσουν 30΄ για να απομακρυνθούν τα οξέα του στομάχου που αδυνατίζουν την αδαμαντίνη των δοντιών.
  • Τερηδόνα και πλάκα γιατί οι λιγούρες σας για καρμπονάρα και λιγκουίνι έχουν ένα μικρό τίμημα.
  • Ουλίτιδα, αν δεν απομακρυνθεί η πλάκα. Σ’ αυτήν την περίπτωση, θα δείτε τα ούλα σας κόκκινα, πρησμένα, ευαίσθητα και πιθανό να αιμορραγήσουν. Η «ουλίτιδα της εγκυμοσύνης» μπορεί να εμφανιστεί από το δεύτερο μήνα και δεν χρειάζεται αντιμετώπιση για να μην εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα, μια πιο σοβαρή μορφή της ασθένειας των ούλων.
  • «Επουλίδες της κύησης» ή αλλιώς εξογκώματα στα ούλα που εμφανίζονται συχνά στις εγκύους και συνήθως μετά τη γέννηση του μωρού, συρρικνώνονται από μόνα τους. Αν όχι, ο οδοντίατρός σας ίσως να αποφασίσει την αφαίρεσή τους.

Και τώρα, τι;

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

Pregnant belly

Τώρα, τηλεφωνείτε αμέσως στον οδοντίατρό σας ή οπωσδήποτε μέσα στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, για να τον ενημερώσετε για την εγκυμοσύνη σας και να προγραμματίσετε ένα τσεκ-απ στοματική υγιεινής. Στο ραντεβού σας, μην ξεχάσετε να του μιλήσετε και για τη φαρμακευτική αγωγή, που τυχόν σας συνέστησε ο γυναικολόγος σας, ώστε να έχει σφαιρική εικόνα της κατάστασής σας. Το πιο σημαντικό είναι να τον ακούσετε προσεκτικά: Τι ανάγκες έχουν τα δόντια σας; Ποιες παθήσεις κινδυνεύετε να εμφανίσετε; Πόσο συχνά πρέπει να τον επισκέπτεστε ως τον τοκετό; Πρέπει να κάνετε καθαρισμό και σφραγίσματα; Μόνο εκείνος είναι ο ειδικός να σας απαντήσει και να φτιάξει το πλάνο για τη στοματική σας φροντίδα. Να θυμάστε βέβαια πως υπάρχει και η εξειδικευμένη φροντίδα καθημερινής στοματικής υγείας για εγκύους και θηλάζουσες.

Με έναν πόνο η γέννα και… με κανέναν το δόντι!

meet the frezyparents
Meet The Frezyparents

Μοιραστείτε την ιστορία σας στο Share Your Story και διεκδικήστε την ευκαιρία να γίνει αφιέρωμα στην ενότητα Meet the Frezyparents!
Μάθετε περισσότερα.

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

Για αυτό και μόλις μάθουμε για την εγκυμοσύνη πηγαίνουμε στον οδοντίατρο


Συνολικός αριθμών σχολίων:3

Είναι αλήθεια, εγώ ενώ δεν είχα κανένα πρόβλημα προηγούμενως, κατά την εγκυμοσύνη έπαθα ουλίτιδα.. Η οποία εξαφανίστηκε πολύ γρήγορα μετά τον τοκετό ευτυχώς! Η οδοντίατρος μου είχε πει ότι επειδή κατά τα άλλα ήμουν οκ το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να προμηθευτώ την pregnancy toothpaste της frezyderm.. Ήταν πράγματι πολύ καλή!!! Και αφού γέννησα δεν χρειάστηκα τίποτα άλλο! Συνηστώ σε κάθε κοπέλα που μένει έγκυος να άλλαξει την οδοντόπαστα που χρησιμοποιεί σε αυτή.. και αυτό δεν είναι διαφήμιση!

Αχ πονεμενη ιστορια!

NEW
Webinar

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Με την εγγραφή σας στη Frezyland μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, ενώ ταυτόχρονα επιβραβεύεστε με 45 πόντους!