Στο online σεμινάριο, "Νήπια με συναισθηματική ωριμότητα και συμπεριφορές εκτός ορίων", μαθαίνετε πώς καλλιεργείται η συναισθηματική νοημοσύνη στα παιδιά 1 έως 3 ετών.

Παιδιά 2 ετών και άνω: “Πρώτη εφηβεία”

31 Ιούλ 2020
mom holds high her two year old

Νεύρα, αντίδραση σε όλα, θυμός και η λέξη “όχι” να έχει γίνει η αγαπημένη λέξη του γιου μου. Έτσι περνάει η καθημερινότητά μας. ?

Όσα άρθρα και αν είχα διαβάσει, όσες συζητήσεις και αν είχα κάνει με μανούλες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, τίποτα δεν ήταν αρκετό ώστε να με προετοιμάσει για τα όσα ζω!

Μπορεί η καθημερινότητα μου να είναι απίστευτα κουραστική μιας και ο μικρός μου δεν κάθεται ούτε για 2 λεπτά στην κυριολεξία, δεν αλλάζω όμως με τίποτα τα όσα ζω κάθε μέρα.  ❣️❣️

Νέες λέξεις, νέες προτάσεις, εξερεύνηση, γέλια, αγκαλιές και πολλά φιλιά παίρνουν τη θέση τους μέσα στην ημέρα μας, ανάμεσα στις σκανταλιές του πρίγκιπά μου!

Μέλλουσες μανούλες ή μανούλες, όσο δύσκολη και αν σας φανεί η ηλικία των 2 ετών και κάτι, να ζήσετε αυτές τις στιγμές και να αποκτήσετε όμορφες αναμνήσεις, γιατί όταν τα μικρά σας θαυματάκια μεγαλώσουν, το μόνο σίγουρο είναι πως αυτές τις κατά τα άλλα κουραστικές μέρες, θα τις θυμόμαστε με νοσταλγία. ❣️❣️

Να είναι γερά και χαρούμενα όλα τα παιδάκια και εμείς γερές να τα καμαρώνουμε. ❣️

Κάντε και εσείς το σχόλιό σας

Έχεις απόλυτο δίκιο αγαπητή φιλη, αυτές τις στιγμές θα αναπολούμε όλες ? Γενικώς νομίζω ότι πρέπει που και που να μπαίνουμε στην θέση των παιδιών. Τι θέλουν να κάνουν συνέχεια τα παιδιά; Μα φυσικά να παίζουν! Αν βρούμε λοιπόν έναν τρόπο να κοιτάμε από τη δική τους οπτική γωνία τα πράγματα και να δούμε πώς να κάνουμε το κάθε τι που για αυτά φαίνεται βαρετό, να μοιάζει με παιχνιδι, τότε είμαι σίγουρη πως θα το κάνουν με μεγάλη προθυμία και τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα και ευχάριστα.