muffins

Μετά τους πρώτους 6 μήνες ξεκινά για το μωράκι σας μια ιδιαίτερη περίοδος, καθώς σταδιακά αρχίζει να γνωρίζει τον φανταστικό κόσμο των γεύσεων. Η περίοδος της εισαγωγής στερεών τροφών στη διατροφή του παιδιού είναι πολύ σημαντική εφόσον χτίζονται οι βάσεις για τις διατροφικές του συνήθειες, διαμορφώνονται γευστικές προτιμήσεις ενώ το παιδί αναπτύσσει και αρχίζει να αντιλαμβάνεται και να ελέγχει πιο ενσυνείδητα το αίσθημα του κορεσμού και της πείνας.

Η νέα τάση στην επιστήμη προτείνει τη μέθοδο του αυτοταϊσματος (Baby-Led Weaning), που απέχει πολύ από τη φιλοσοφία της πολτοποιημένης φρουτόκρεμας ή σούπας. Σύμφωνα με το Baby-Led Weaning μετά τους 6 μήνες το μωρό τρώει μόνο του, με τα χεράκια του, ποικιλία τροφών κατάλληλες για την ηλικία του. Τα οφέλη αυτής της μεθόδου είναι πολλά καθώς το μωρό έρχεται σε στενότερη επαφή με το φαγητό και έτσι μαθαίνει πιο γρήγορα διαφορετικές υφές, γεύσεις και χρώματα.

Η παρακάτω συνταγή είναι μια φανταστική ιδέα για muffins κατάλληλα για αυτή την περίοδο του Baby-Led Weaning. Αφράτα και μαλακά, με απολύτως αγνά και υγιεινά συστατικά, το μωράκι σας θα τα λατρέψει.

 

Υλικά

150γρ μήλο (καθαρισμένο και ψιλοκομμένο)

100γρ καρότο (καθαρισμένο και ψιλοκομμένο)

100γρ μπανάνα

2 αβγά

1 κουτ. γλυκού βανίλια

50γρ ελαιόλαδο

160γρ αλεύρι

1.5 κουτ. γλυκού baking powder

 

Διαδικασία

  1. Βράζετε το καρότο και το μήλο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνετε τη μπανάνα με ένα πιρούνι, προσθέτετε τα αβγά, τη βανίλια και το ελαιόλαδο.
  3. Πολτοποιείτε το καρότο και το μήλο στο μπλέντερ και το προσθέτετε στο μπολ.
  4. Χτυπάτε με μίξερ χειρός για 1 λεπτό.
  5. Προσθέτετε το αλεύρι και το baking powder και χτυπάτε για άλλο 1 λεπτό.
  6. Μοιράζετε το μείγμα σε 12 θήκες για muffin και ψήνεται στους 180°C για 25-30 λεπτά.
  7. Αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.