ΑΡΧΙΚΗΓονειςΣυνταγες για Παιδια και Μεγαλους Μαρμελάδα αχλάδι χωρίς ζάχαρη και γλυκαντικά; Είναι εφικτό! Ομάδα Frezyland Δείτε όλα τα άρθρα 2 Ομάδα Frezyland Δείτε όλα τα άρθρα Η υγιεινή γλύκα έχει… άλλη γλύκα. Ως γονείς που θέλετε να βάζετε ό,τι καλύτερο στο τραπέζι της οικογένειας, το ξέρετε καλά. Για εσάς, λοιπόν δημιουργήθηκε αυτή η φανταστική συνταγή αρωματικής μαρμελάδας με αχλάδια που συνδυάζει τα δύο «χωρίς» που κάνουν το τέλειο μείγμα για μια φυσική σπιτική μαρμελάδα: ΧΩΡΙΣ ζάχαρη αλλά και ΧΩΡΙΣ γλυκαντικές ουσίες. Όσοι την έφτιαξαν, πάντως, λένε πως ΧΩΡΙΣ αυτή τη μαρμελάδα, δεν ζουν! Υλικά: 3 κιλά μεγάλα και πολύ ώριμα αχλάδια 2 κ.σ. χυμό από 1 λεμόνι 450 γρ. φυσικό συμπύκνωμα χυμού της επιλογής σας, χωρίς προσθήκη ζάχαρης (ξεπαγωμένο) 1 κλωνάρι βανίλιας 2 φλιτζάνια νερό 2 κ.γ. τριμμένη κανέλα 1 κ.γ. τριμμένο κάρδαμο 1 μεγάλο βάζο με καπάκι Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει! Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει! Γονείς Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο με ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΡΑΧΑΝΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ! Εκτέλεση: Αποστειρώνετε το βάζο (βλ. οδηγίες παρακάτω). Τοποθετείτε ένα πιατάκι στο ψυγείο να κρυώσει, για να τεστάρετε αργότερα σ’ αυτό, αν έπηξε η μαρμελάδα. Ξεφλουδίζετε τα αχλάδια, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα ψιλοκόβετε. Μπορείτε και να τα πολτοποιήσετε στο μπλέντερ, ανάλογα με την υφή που θέλετε να δώσετε στη μαρμελάδα σας. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε τα αχλάδια με τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε ώσπου να καλυφθούν πλήρως τα αχλάδια απ’ τον χυμό. Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα, ρίχνετε το συμπύκνωμα χυμού και το νερό. Ανοίγετε κάθετα το κλωνάρι βανίλιας με ένα μαχαίρι, βγάζετε τους σπόρους προσεκτικά και τους προσθέτετε στην κατσαρόλα μαζί με το άδειο κλωνάρι. Αφήνετε το μείγμα να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, αφήνοντας το μείγμα να σιγοβράσει για 10΄. Στη συνέχεια, αφαιρείτε το κλωνάρι βανίλιας απ’ την κατσαρόλα. Προσθέτετε τα αχλάδια, την κανέλα και το κάρδαμο στην κατσαρόλα. Βράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μην κολλήσουν τα αχλάδια στον πάτο της κατσαρόλας. Μετά από 40-45΄ που θα έχει αρχίσει να πήζει το μείγμα, κάνετε το εξής τεστ, για να δείτε αν είναι έτοιμη η μαρμελάδα: απλώνετε μισό κουταλάκι του γλυκού από την καυτή μαρμελάδα στο κρύο πιατάκι και το ξαναβάζετε στο ψυγείο. Περιμένετε 30΄΄ και μετά ελέγχετε τη μαρμελάδα με το δάχτυλό σας. Πρέπει να είναι αρκετά παχύρρευστη, ώστε να κολλάει στο πιάτο, χωρίς να «τρέχει». Μην ξεχνάτε όμως πως οι μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη και γλυκαντικά δεν έχουν την πυκνή υφή που έχουν οι μαρμελάδες με ζάχαρη. Γεμίζετε το αποστειρωμένο βάζο με τη μαρμελάδα αχλάδι και τη φυλάσσετε, σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες. Πώς να αποστειρώσετε το βάζο Το πλένετε μαζί με το καπάκι του με ζεστό νερό και σαπούνι και το ξεπλένετε καλά. Αφήνετε το βάζο και το καπάκι να στραγγίξουν και τα τοποθετείτε ανάποδα σε ένα ταψί, έχοντας στρώσει πάνω του μία καθαρή πετσέτα κουζίνας. Τα αφήνετε να ζεσταθούν στον φούρνο στους 100°C για 15΄. Γεμίζετε το βάζο όσο είναι καυτό και αυτό και η μαρμελάδα. Το γεμίζετε ως επάνω, ώστε να μη δημιουργηθεί κενό αέρος. Σφραγίζετε καλά το καπάκι και τοποθετείτε το βάζο ανάποδα, μέχρι να κρυώσει καλά η μαρμελάδα. Μετά, φυλάσσετε το βάζο σε σκιερό μέρος (π.χ. στο ντουλάπι) για πολλούς μήνες. Αν το ανοίξετε όμως, το διατηρείτε μετά στο ψυγείο. Το καλύτερο, ξέρετε πιο είναι; Ότι αυτή η φανταστική μαρμελάδα-πασπαρτού κολλάει κυριολεκτικά παντού! Μέσα σε κέικ, ως topping σε τάρτες και τσιζκέικ, με φρυγανιές, παξιμάδια, δίπλα σε τυριά, ακόμη και με φαγητά, αν είστε πιο τολμηροί στην κουζίνα. Δοκιμάστε τη λοιπόν και δεν θα χάσετε… ίσως μόνο το μυαλό σας από την τόση νοστιμιά! Γράψτε το σχόλιό σας! Μου αρέσει! 2 Τα πιο δημοφιλή στην κατηγορία: Γονείς ΓονειςMeet the Frezyparents “Το ταξίδι αυτό έχει καπετάνιο κι αυτός είναι το παιδί μας” ΓονειςΣυνταγες για Παιδια και Μεγαλους Πεντανόστιμα τυροπιτάκια κουρού για παιδιά SensiTeeth Kids Στοματική Υγιεινή για τα πιο όμορφα δοντάκια! Γνωρίστε τη σειρά παιδικής στοματικής υγιεινής που σχεδιάστηκε με γνώμονα τη φροντίδα των παιδιών για να έχουν τα πιο καθαρά δοντάκια, πατώντας εδώ.