Μετά τις πρώτες στέρεες τροφές, τι; Η διατροφή μετά το 12ο μήνα, στην πράξη. Ένα Online σεμινάριο με τον διατροφολόγο μας!
baby ear

Ωτίτιδα στα μωρά και τα παιδιά

Ωτίτιδα στα μωρά και τα παιδιά Η ωτίτιδα αποτελεί μια συχνή πάθηση της νεογνικής και παιδικής ηλικίας, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις συνοδεύει το κοινό κρυολόγημα. Στην ουσία αυτό που συμβαίνει είναι συσσώρευση υγρού στο μέσο ους (αυτί) κατά τη διάρκεια μιας λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού (φαρυγγίτιδας). Πότε εμφανίζεται και γιατί; Υπολογίζεται ότι τα 2/3 των […]

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΚΟΜΑ

Συμβουλές Υγείας για Νήπια

Το μωρό σας έχει πλέον μεγαλώσει και όπως είναι φυσικό η έκθεσή του στο περιβάλλον εκτός του σπιτιού αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Η υγεία του νηπίου αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ομαλή και ασφαλή ανάπτυξή του. Οι συμβουλές υγείας για τα νήπια είναι απαραίτητες για κάθε γονέα, προκειμένου να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη του μικρού. Το νήπιο αρχίζει να συμμετέχει σε διάφορες δραστηριότητες εκτός σπιτιού, γεγονός που αυξάνει τις απαιτήσεις τόσο σε επίπεδο προσωπικής εξέλιξης αλλά και κοινωνικοποίησης. Δείτε στις συμβουλές υγείας για νήπια άρθρα που αφορούν οδηγίες και συμβουλές για τις πρώτες παιδικές ασθένειες, την αντιμετώπιση των ιώσεων αλλά και πώς να θωρακίσετε τον οργανισμό του νηπίου από αυτές. Ακόμα θα βρείτε άρθρα που αφορούν τις επισκέψεις στον παιδίατρο, τα εμβόλια, τα ατυχήματα αλλά και τον ύπνο.