baby girl hug

*Το κείμενο περιέχει πραγματικά γεγονότα και συναισθήματα αλλά έχει σαφώς και χιουμοριστικό χαρακτήρα καθώς έτσι το βιώνω εγώ όταν το περιγράφω.

Ήμουν κι εγώ νιόπαντρη, μόλις 20 μέρες, τρυφερούδι (λέμε τώρα – 10 χρόνια με τον σύζυγο, πριν γίνει σύζυγος), όταν έπιασα στα χέρια μου το θετικό τεστ. Κάτι λίγα πονάκια στη μέση, κάτι λίγα «είσαι πολύ ζεστή» από τον άντρα μου, λέω κοίτα να δεις, ήρθε κιόλας (να σημειωθεί ότι η προσπάθεια άρχισε μετά το γάμο). Και όλα ωραία και καλά και σοκαριστήκαμε με το πόσο γρήγορα θα γίνουμε γονείς (είπαμε, 20 μέρες πριν αποφασίστηκε) και χαρήκαμε και γελάσαμε.

Και τότε ΜΠΟΥΜ.

Άρχισαν και οι αναγούλες και οι καούρες και οι εμετοί και όοολη μέρα κάθε μέρα ένας αγώνας ταχύτητας με τη διατροφή μου, ποιος θα φτάσει πρώτος, εγώ στην τουαλέτα ή εκείνη παντού στα ρούχα και στο πάτωμα; Μπαίνουμε στον 5ο μήνα και εκεί κάπως ηρέμησαν τα πράγματα. Υπήρχαν ακόμη όλα τα παραπάνω απλώς αντί για όοοολη μέρα κάθε μέρα το μειώσαμε στις 2-3 φορές την εβδομάδα όπου και παρέμεινε μέχρι που γέννησα. Και τι γέννα… όπως ενημερώθηκα από το ιατρό μου κατόπιν εορτής έπεσα στην περίπτωση που αποκαλούν «οξύ τοκετό». Συνολική διάρκεια τοκετού 2 ώρες. Όλα μαζί ε, όχι, 10:00 άρχισαν οι συσπάσεις, 13:00 σπάσαν τα νερά και 15:00 γέννησα. 2:30 τα νερά χωρίς καμία προειδοποίηση ή ενόχληση και 4:30 γέννησα.

ΜΠΟΥΜ.

Δείτε & κάτι άλλο που μπορεί να σας ενδιαφέρει!

Newborn wash

Και είμαι πολύ τυχερή συμφωνώ. Γρήγορα, εύκολα, ομαλά, χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς αναγκαιότητα παρέμβασης. ΑΛΛΑ, αδερφάκι μου πονάει. Χωρίς επισκληρίδιο, καθώς δεν πρόλαβα, και χωρίς χρόνο να το χωνέψει ο οργανισμός ώστε να συμβαδίσει με τον τοκετό (οι ορμόνες που εκκρίνονται ως φυσικά αναλγητικά κ.λπ. κ.λπ.). Ανάρρωση σχετικά εύκολη αν και δεν μπορούσα να κάτσω για 20-25 μέρες, για τρυφερές στιγμές δε δεν το συζητούσα καν πριν το δίμηνο.

Και αφού 40ντίζουμε με το μωρό, ΜΠΟΥΜ, πέτρες στη χολή!

Κάτι πολύ κοινό μετά από εγκυμοσύνη όπως ενημερώθηκα αλλά όχι τόσο κοινό ως προς τα συμπτώματα και την ανάγκη για άμεση αφαίρεση. Και κάποια παρατράγουδα που έτυχαν εκεί αλλά ας μην ξεφύγουμε. Είμαι πολύ τυχερή γιατί έχω την κόρη μου, γιατί έμεινα εύκολα έγκυος και γιατί γέννησα εύκολα…

Τα υπόλοιπα ΜΠΟΥΜ!